Детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова – ЗМІ

14:10, 18.12.2020
Детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова – ЗМІ

Грищук підписав підозру заступнику глави Офіса Президента Олегу Татарову.

Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику глави Офіса Президента Олегу Татарову.

 

Детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова.

 

Як інформує УМ, про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці. 

 

Крім того, детективи можуть провести обшуки в Офісі Президента та у помешканні Татарова.

 


Інформацію про затримання підтвердив агент НАБУ Євген Шевченко. Він зазначив, що Татарову підписали підозру, але той нібито втік.

 

"Прокурори САП підписали підозра заступнику голови Офісу президента України Татарову, але той уже подався в біга – будемо шукати", - заявив Шевченко.

 

Як повідомляла «УМ», у справі щодо заволодіння майном Нацгвардії  фігурує одіозний заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров. Раніше він очолював юридичний відділ «Укрбуду». А ще раніше, за часів президентства Януковича, — був заступником начальника Головного слідчого управління МВС та одним із головних спікерів МВС стосовно Майдану. Він публічно виправдовував дії силовиків під час Революції Гідності.

 

Як вважають детективи НАБУ, Татаров причетний до фальсифікації експертизи у справі «Укрбуду». Він нібито передавав хабаря експерту, щоб той на папері зменшив суму збитків від афер із квартирами з 81,6 мільйона до 7 мільйонів гривень.

 

Також у НАБУ заявили, що вони вже підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели цю справу. В Офісі генпрокурора Венедіктової зміну прокурорів пояснили тим, що «справа набула резонансного статусу» і треба забезпечити «швидке, повне, неупереджене, всебічне та ефективне дослідження усіх обставин кримінального провадження».

 

Про причетність Татарова до схем в «Укрбуді» також повідомив Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством.