Петро Порошенко сподівається на проактивну позицію Лондона щодо надання Україні ПДЧ

12:58, 11.12.2020
Петро Порошенко сподівається на проактивну позицію Лондона щодо надання Україні ПДЧ

П’ятий Президент України привітав укладення угоди про політичне співробітництво

П’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко зустрівся з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

 

Як повідомляє Україна молода, про зустріч поінформував сам Порошенко у соцмережах.

 

Зазначається, що український політик і британська дипломатка обговорили ситуацію в Україні, зокрема у сфері зміцнення демократії та верховенства права, забезпечення свободи ЗМІ, економічного розвитку та заходів із стримування поширенню коронавірусу, а також консолідації міжнародного фронту протидії триваючій російській агресії проти України.

 

«Під час розмови висловив надію на проактивну підтримку Лондона у питанні євроатлантичної інтеграції України, передусім у частині забезпечення отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО», - повідомив Петро Олексійович.

 

 

Окрему увагу приділено стану боротьби з корупцією в Україні, забезпечення незалежності антикорупційних структур та відновлення кримінальної відповідності за недостовірне електронне декларування.

 

Петро Порошенко подякував за надійну підтримку України з боку Великої Британії у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

 

Порошенко обговорив із послом Британії проблеми у боротьбі з корупцією

 

П’ятий президент України привітав укладення угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією як свідчення багаторічної дружби, партнерства та союзницьких відносин.

 

Домовлено про подальші контакти та координацію позицій з питань, які становлять взаємний інтерес.

 

Як повідомляла УМ, партія «Європейська Солідарність» вимагає від влади повернути на порядок денний питання отримання Плану дій щодо членства України в НАТО.

 

Також Порошенко вимагає від влади на кошти від Євросоюзу забезпечити вакцинацію для всіх українців