Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн

09:40, 09.12.2020
Конгрес США схвалив виділення Україні $250 млн

Палата представників Конгресу США у вівторок, 8 грудня, більшістю голосів підтримала проект американського військового бюджету на 2021 фінансовий рік, в рамках якого погоджено надання Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги. Текст документа оприлюднено на сайті Конгресу.


Згідно з ним, допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння у сфері безпеки - вона піде на підтримку і допомогу українським збройним силам.
 

Так, схвалений проект оборонного бюджету-2021 загальним обсягом понад 740 мільярдів доларів передбачає виділення на базові потреби Пентагону 635,5 мільярда доларів. Ще 26,6 мільярда спрямують на реалізацію програм в області національної безпеки по лінії міністерства енергетики. На проведення операцій за кордоном піде 69 мільярдів доларів.
 

Крім того, законодавчий акт включає розширення санкцій щодо газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік. Обмежувальні заходи торкнуться також Анкари через купівлю нею російських зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400.
 

Відзначимо, що тепер голосування за цим документом має пройти в Сенаті, після чого необхідний підпис під ним глави держави.
 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп обіцяв заблокувати проект оборонного бюджету-2021, оскільки він не буде включати пункт про припинення дії статті 230 до законопроекту "Про оборону".
 

Як повідомлялося, у Конгресі мали намір збільшити військову допомогу Україні на 25 мільйонів доларів - до 275 мільйонів.

 

Як повідомляла УМ, військову допомогу Україні було заблоковано за годину після розмови глави Білого дому Дональда Трампа із Володимиром Зеленським.