Сергій Шкарлет ознайомився з підготовкою фахівців Київського нацуніверситету технологій та дизайну, фото

14:03, 04.12.2020
Сергій Шкарлет ознайомився з підготовкою фахівців Київського нацуніверситету технологій та дизайну, фото

Сергій Шкарлет ознайомився з роботою наукових та навчальних лабораторій, творчих майстерень, навчального ательє.

Керівник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Київський національний університет технологій та дизайну, який нещодавно святкував своє 90-річчя.

 

За його словами, він вкотре переконався, що «наша національна система вищої освіти спроможна забезпечити високоякісну підготовку фахівців на рівні світових стандартів».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство освіти у п’ятницю.

 

«Освітній процес здійснюється з використанням сучасного обладнання, зокрема комп’ютерного. Київський національний університет технологій та дизайну відомий і в Україні, і далеко за її межами як заклад, який суттєво впливає на формування тенденцій індустрії одягу та моди. Ми маємо ще багато зробити, аби наші здобутки були відомі у світі», – зазначив Сергій Шкарлет.

 

Очільник МОН ознайомився з  роботою наукових та навчальних лабораторій, спеціалізованих аудиторій із сучасним обладнанням, творчих майстерень, навчальне ательє, а також зустрівся з членами ректорату.

 

 

За словами голови Наглядової ради університету, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя, КНУТД – це флагман із підготовки фахівців у сфері дизайну, промислових технологій, фармації.

 

«За роки функціонування тут здобули освіту понад 200 тисяч осіб. Університет справедливо пишається своїми випускниками», – сказав пан Кремень.

 

«Наш університет – сучасний, багатопрофільний навчально-науково-інноваційний комплекс із широко розвиненою інфраструктурою й відповідною матеріально-технічною базою, який здійснює багаторівневу підготовку кваліфікованих фахівців різних спеціальностей. 37 викладачів мають почесні звання заслужених працівників різних галузей. 30 викладачів стали лауреатами Державної премії в галузі науки і техніки України. Ми дуже багато уваги приділяємо практичній підготовці, завдяки чому наші випускники повністю готові до самостійної роботи на сучасних підприємствах», – зазначив ректор університету, академік НАПН України Іван Грищенко.

 

 

Зауважимо, що даний Університет готує фахівців для галузей легкої та хімічної промисловості, індустрії моди, бізнесу, художньо-технічного моделювання та дизайну промислових виробів, мистецтва, економіки та побутового сервісу тощо.

 

Нині в університеті навчається майже 10 тис. студентів, освітній процес здійснюють 90 докторів та понад 300 кандидатів наук. Функціонує 16 наукових шкіл та 3 мистецьких школи.

 

У структурі – десять навчальних інститутів та факультетів, три коледжі (у Києві, Львові та Чернігові), а також Київський інститут технологічного університету в Цілу (Китайська Народна Республіка).

 

Нагадаємо, Світовий банк підтвердив готовність надати підтримку й фінансування проєктної пропозиції Міністерства освіти і науки України спільно з Міжнародним банком реконструкції і розвитку щодо вдосконалення вищої освіти в Україні.