НАБУ вимагає від Венедіктової дозволу на затримання суддів ОАСК

16:43, 26.11.2020
НАБУ вимагає від Венедіктової дозволу на затримання суддів ОАСК

НАБУ вимагає дозволу на затримання суддів ОАСК

Детективи Національного антикорупційного бюро надіслали генеральному прокурору Ірині Венедіктовій проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя для дозволу на затримання і арешт підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду міста Києва
 

Як інформує УМ, про це бюро повідомило в четвер.

 

«До таких дій слідство змушене вдатися, зважаючи на відсутність інших законних шляхів для доставлення підозрюваних до суду та забезпечення їхньої належної процесуальної поведінки», — повідомляє НАБУ.

 

У бюро заявили, що підозрювані у кримінальному провадженні про захоплення державної влади, участі у злочинній організації та зловживанні впливом, зокрема голова ОАСК Павло Вовк, його заступник та 2 суддів, систематично не з'являються до органу досудового розслідування.

 

Вищий антикорупційний суд викликав їх. Проте вони без будь-яких поважних причин ігнорують виклики до суду.

 

Детективи понад 20 разів прибували до ОАСК та за місцем реєстрації голови суду для вручення повісток. Однак Вовк жодного разу не перебував за місцем роботи та реєстрації, про своє теперішнє місце перебування не повідомив. 3 листопада його вже вдруге оголошено в розшук.

 

Підозрювані демонструють свою зневагу до закону, заявили в НАБУ.

 

«Водночас підозрювані ініціювали кримінальне та дисциплінарне переслідування слідчого судді ВАКС, який у вересні цього року продовжив строк досудового розслідування у провадженні стосовно їхніх неправомірних дій», — повідомили у бюро.

 

За інформацією НАБУ, у розшук оголошені Павло Вовк, його заступник Володимир Келеберда, судді цього суду Олексій Огурцов, Ігор Качур та Ігор Погрібніченко, а також члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Микола Сірош та Сергій Остапець.

 

Як повідомляла УМ, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк нібито не переховується від детективів НАБУ, які оголосили його у розшук у вівторок, а перебуває на самоізоляції через інфікування коронавірусом.