Пенсіонери у Білорусі вийшли «Марш мудрості»: є затримані

16:22, 23.11.2020
Пенсіонери у Білорусі вийшли «Марш мудрості»: є затримані

У руках учасники акції тримали біло-червоно-білі прапори

У столиці Білорусі Мінську 23 листопада пенсіонери влаштували мирний "Марш мудрості". До них долучилися медики, які у разі потреби повинні були надати медичну допомогу учасникам акції. 

 

Як інформує УМ, учасники маршу розпочали ходу з проспекту Незалежності, повідомляє TUT.BY.

 

Пенсіонери пройшли звичним маршрутом, оминаючи будинок КДБ і ГУМ. З протилежного боку за ними спостерігали силовики з припаркованих бусів. Після цього учасники маршу пенсіонерів дійшли до цирку.

 

 

Пенсіонери кричали "Ганьба!", "Це наше місто!" та "Фашисти". У руках учасники акції тримали біло-червоно-білі прапори. Попри мирний настрій мітингувальників, силовики застосували проти пенсіонерів силу.

 

 

На кадрах, які оприлюднили очевидці, видно, як бабусь та дідусів "пакують" в автозаки.

 

Як повідомляє "Радыё Свабода", у Гродно відбулася ідентична акція пенсіонерів. За протестувальниками стежили співробітники ОМОН.

 

Додамо, понад три місяці білоруси виходять на вулиці з акціями протесту проти режиму Олександра Лукашенка. Стільки ж часу точиться боротьба між силовиками та протестувальниками. Зазвичай протести загострюються у вихідні дні.

 

22 листопада у Мінську влаштували Марш проти фашизму. Водночас силовики звезли до центру Мінська спецтехніку та автозаки. Ще до старту акцій учасників почали розганяти та затримувати. Традиційно у хід пішли водомети та інші спецзасоби.

 

Попри масові затримання та жорстокість з боку силовиків, кількість людей, які брали участь в акції, лише збільшилася.

 

Як повідомляла УМ, очільник білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін 22 листопада прокляв Олександра Лукашенко та відлучив його від церкви