Трамп визнав «сфальсифіковану» перемогу Байдена

17:27, 15.11.2020
Трамп визнав «сфальсифіковану» перемогу Байдена

Республіканець Дональд Трамп вперше визнав перемогу демократа Джо Байдена.

Чинний президент США, республіканець Дональд Трамп вперше визнав перемогу на президентських виборах свого опонента виборах, демократа Джо Байдена. Щоправда згодом фактично заперечив свої слова і продовжив наполягати, що вибори були сфальсифіковані.

 

Як інформує УМ, свою заяву Трамп зробив у Twitter  в неділю.

 

"Він виграв, тому що вибори були сфальсифіковані. Не було ніяких спостерігачів за голосуванням і підрахунком голосів", - написав Трамп, коментуючи сюжет Fox News, який ставить під сумнів результат виборів.

 

На думку президента США, перемогу Байдену забезпечила "радикально ліва" приватна компанія Dominion, у якої склалася "погана репутація" і було "нікчемне обладнання".

 

Після цього Twitter позначив твіт Трампа як такий, що містить суперечливу інформацію. Наразі немає жодних доказів того, що проблеми, пов’язані з системою голосування Dominion, спричинили масштабні помилки в підрахунку голосів.

 

А вже за годину після цього Трамп написав ще один твіт, в якому заявив: "Вибори сфальсифіковані. Ми виграємо". І додав, що Байден виграв «лише в очах фейкових ЗМІ».

 

Зауважимо, що перед тим суди у США відхилили низку позовів адвокатів Дональда Трампа щодо нібито проблем із голосуванням у декількох штатах.

 

Попри те, що низка провідних медіа США спрогнозувала перемогу Джо Байдена, про остаточні результати ще не йдеться. Адже нині через безпрецедентну кількість голосів, надісланих поштою, підрахунок голосів (а отже, й остаточні прогнози) затягнувся.

 

Нагадаємо, позапартійна організація Центр по передачі президентської влади у США визнала результати виборів "ясними" і закликала поки ще чинного лідера США розпочати процес передачі влади.