Андрій Шевченко про поразку збірної України від Німеччини: зіграли добре

09:51, 15.11.2020
Андрій Шевченко про поразку збірної України від Німеччини: зіграли добре

Андрій Шевченко під час спілкування з пресою у Лейпцигу після матчу.

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, аналізуючи причини поразки підопічних у матчі з командою Німеччини з рахунком 1:3, дійшов висновку, що команда зіграла добре, враховуючи низку обставин.

 

Як передає Україна молода, коментар Шевченка наводить Українська асоціація футболу в неділю.

 

За словами головного тренера, у цьому матчі дивізіону А в Лізі Націй українська команда не змогла розраховувати на більшу частину основного складу, які вибули, зокрема, через зараження COVID-19.

 

«Ми єдина команда, яка дуже сильно страждає від ситуації з коронавірусом, починаючи із жовтневих ігор до сьогоднішньої. Наступний матч зі Швейцарією буде вирішальним, а ми перебуваємо у підвішеному стані. Сподіваємося, що втрат більше не буде. У нас є можливість довикликати футболістів. Завтра вранці із Києва прилетить літак для того, щоб забрати наших інфікованих гравців, тому ми над цим подумаємо», - каже Андрій Шевченко.

 

 

На його думку, збірній України не вистачало реалізації.

 

«Команда створила достатньо моментів, ми могли вирівняти гру. Також у нас зараз не вистачає запасних, щоб конкурувати із такими командами, як Німеччина. У нас не було можливості поставити оптимальний склад та зробити заміни на підсилення гри. Ми практично грали одним складом. Наприкінці зустрічі ми зробили заміни, виходячи із результату та наступної гри. Потрібно було дати гравцям відпочити, оскільки у тих же Зінченка і Маліновського були травми. Вони на жилах догравали матч. Ми замінили Зінченка, Степаненка. Все одно я задоволений командою, вважаю, що вона зіграла дуже добре, враховуючи ситуацію, яка склалася. Створювали моменти, не відмовлялися від наших принципів, було дуже багато цікавих продовжень, але не вистачило реалізації», - вважає головний тренер синьо-жовтих.

 

Матч Німеччина — Україна — 3:1 (2:1). Голи: Сане (23), Вернер (33, 64) — Яремчук (12).

 

Німеччина: Ноєр (к), Гінтер, Зюле, Кох, Рюдігер, Макс, Горецка, Гюндоган, Гнабрі, Сане (Вальдшмідт, 86), Вернер (Брандт, 76).

 

Україна: Пятов (к), Конопля, Забарний, Матвієнко, Соболь, Степаненко (Макаренко, 69), Зінченко (Харатін, 86), Маліновський, Зубков (Михайліченко, 75), Марлос, Яремчук (Мораес, 75).

 

Нагадаємо, 17 листопада збірна України гратиме на виїзді зі Швейцарією, і саме в цій зустрічі буде вирішуватися доля команди, що залишиться на наступний сезон в дивізіоні А Ліги націй. Півфінали Ліги націй відбудуться 6 і 7 жовтня 2021 року фінал і матч за третє місце - 10 жовтня.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні матчу зі збірною Німеччини в українській збірній виявили п'ять випадків інфікування коронавірусом, з них 4 у гравців, 1 у співробітника штабу збірної.

 

Зокрема, позитивні результати тестів на коронавірус отримали Андрій Ярмоленко, Віктор Коваленко, Сергій Сидорчук та Віктор Циганков. Відтак ці гравці пропускають найближчі матчі України в Лізі націй проти Німеччини і Швейцарії.