У Вірменії затримали 10 опозиційних лідерів

12:55, 12.11.2020
У Вірменії затримали 10 опозиційних лідерів

Влада підтвердила затримання опозиціонерів

Проти 10 лідерів опозиційних політсил Вірменії відкрили кримінальні справи. Їх звинувачують в організації та проведенні протизаконних масових зібрань. В країні – воєнний стан, отож акції протесту заборонені.

 

Як інформує УМ, про затримання опозиціонерів повідомляє Aysor з посиланням на Спеціальну слідчу службу Вірменії.

 

Затримали за організацію масових безладів голову опозиційної партії "Процвітаюча Вірменія" Гагіка Царукяна; представника "Дашнакцутюн" Гегама Манукяна; заступника голови опозиційної Республіканської партії Едуарда Шармазанова; опозиціонерів Сурена Суренянца та Давида Амбарцумяна, заступника голови опозиційної партії "Батьківщина" Ару Саакяна.

 

Деяким опозиціонерам закидають необережне поводження з держтаємницею

 

Колишнього директора Ради нацбезпеки, голову "Батьківщини" Артура Ванецяна затримали не лише за масові безлади, а й за "порушення правил поводження з документами та комп'ютерною інформацією, що містить державну таємницю».

 

Таку ж статтю інкримінують главі партії "Нацбезпека" Гарніку Ісагуляну та очільнику "Однієї Вірменії" Артуру Казиняну, представнику "Дашнакцутюн" Ішхану Сагателяну.

 

Ще двом опозиціонерам обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.


Вірменська опозиція гостро розкритикувала підписання угоди між Вірменією, Азербайджаном та Росією щодо Нагірного Карабаху. Опоненти уряду Нікола Пашиняна, вважають, що прем'єр "продав" вірменські землі.

 

Представники 17 політичних сил об'єднались у Комітет національного порятунку. Вони вимагають відставки Пашиняна, проте спроба зібрати для цього позачергове засідання парламенту провалилась. Не було необхідного кворуму Відставки Пашиняна поки не буде: парламент Вірменії не зібрався на засідання – відео .

 

Як повідомляла УМ, 10 листопада Вірменія, Азербайджан та Росія підписали мирну угоду.

 

Відповідно до її умов, вірменська сторона повертає частину територій Азербайджану. Окрім того, у Нагірному Карабаху упродовж 5 років перебуватиме російська миротворча місія.

 

10 листопада 9 літаків з російськими миротворцями вирушили у Нагірний Карабах.Згідно з договором, впродовж 5 років на території Нагірного Карабаху мають перебувати російські миротворці.