Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду

17:50, 02.10.2020
Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду

Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду

Київський апеляційний суд відмовився скасовувати вирок Оболонського районного суду щодо ек-президента Віктора Януковича про 13 років ув'язнення за держзраду.

 

Про це йдеться в рішенні суду.

 

Як повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк, захист подаватиме апеляцію, звернувшись до касаційного суду у складі ВС.

 

"Вина Віктора Януковича не доведена, рішення суду виключно політичне. Воно буде оскаржене у Верховному суді в найкоротші терміни", - заявив адвокат. 

 

На думку Сердюка, рішення Київського апеляційного суду показує, що "представники екс-президента Петра Порошенка досі впливають на судову систему і на рішення судів".

 

Захист Януковича продовжує наполягати на тому, що "Крим здали саме Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та інші особи, які прийшли до влади в результаті трагічних подій 2014 року".

 

Нагадаємо, четвертий президент України Віктор Янукович втік з України 21-22 лютого 2014 року, після розстрілів на Майдані, який виступав проти нього і проти відмови від курсу на євроінтеграцію. Він переховується в Росії, президента якої - Володимира Путіна - Янукович просив про військову підтримку.

 

Як повідомляла "УМ", Державне бюро розслідувань офіційно повідомило про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу і двом колишнім міністрам оборони – Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву у державній зраді на користь Росії.
 
  •