Вірменія звинуватила Туреччину в перекиданні військових у Нагірний Карабах

17:01, 28.09.2020
Вірменія звинуватила Туреччину в перекиданні військових у Нагірний Карабах

У МЗС Вірменії вважають, що турецькі військові беруть участь в боях в Нагірному Карабаху на стороні Азербайджану.

Посол Вірменії в Росії Вардан Тоганян заявив, що Туреччина перекидає у Нагірний Карабах військових з Сирії. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган натомість заявив про «окупацію» регіону Вірменією.

 

Як інформує УМ, про це заявив Тоганян в ефірі «Эха Москвы», цитати якого наводить Meduza.

 

«Військова розвідка неодноразово заявляла, що чартерними рейсами [військові] потрапляють в деякі аеропорти на території [межуючого з Туреччиною міста] Нахічевані в Азербайджані. Близько 4 тисяч бойовиків перекидається з окупованих Туреччиною територій Північної Сирії», — заявив Тоганян.  в ефірі «Эха Москвы», його цитати наводить Meduza.

 

У Міністерстві закордонних справ Вірменії вважають, що турецькі військові беруть участь в боях в Нагірному Карабаху на стороні Азербайджану.


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, якого цитує Hurriyet, наголосив, що Вірменія «повинна піти з окупованих територій» Азербайджану.

 

В той же час, начальник пресслужби Міністерства оборони Азербайджану Вагіф Дяргахли заявив, що у них є інформація про те, що серед убитих вірменських військових є етнічні вірмени-найманці з Сирії та країн Близького Сходу. «Вони офіційно не зареєстровані в Вірменії, тому вірменська сторона вміло приховує реальну кількість своїх втрат в боях з Азербайджаном», — сказав Дяргахли, якого цитує Интерфакс.

 

Як повідомляла УМ, уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія— звинуватили одна одну в черговій ескалації.

 

Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного у провокаціях і відновленні бойових дій в Нагірному Карабаху в неділю, 27 вересня. 

 

Тиждень тому президент Азербайджану Ільхам Алієв звинуватив Вірменію  у підготовці до масштабної війни з його країною. За його даними, вірменські військові сили начебто сконцентрувались поблизу лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту.
 

Нагадаємо, Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.

 

У Вірменії оголосили воєнний стан та мобілізацію через події в Нагірному Карабасі

.
Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирної угоди.