Лукашенко зганяє на мітинг підтримки бюджетників

10:25, 16.08.2020
Лукашенко зганяє на мітинг підтримки бюджетників

Велелюдні акції протесту білорусів спонукали владу до організації в Мінську штучного мітингу "підтримки" Лукашенка.

Влада Білорусі організовує примусовий мітинг на підтримку Олександра Лукашенка, який заплановано біля будівлі уряду в центрі Мінська в неділю.

 

Бюджетників, серед яких держслужбовці, силовики, робітники примусово зганяють на підтримку Лукашенка, погрожуючи звільненнями.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють опозиційні журналісти Білорусі.

 

Зокрема, за даними видання TUT.BY бюджетників примушують поїхати в столицю з різних регіонів. Про це вони самі повідомили журналістам.

 

Деяким людям вдається відмовитися з тих чи інших причин, а деяким - ні, тому що їм погрожують звільненням, втратою місця в гуртожитку тощо. Люди також побоюються провокацій, причому деякі з запрошених на мітинг вважають, що провокації можливі з боку влади.

 

«Повідомлення про примус поїхати на мітинг за Олександра Лукашенка прийшли від працівників "Белшини", "Інтеграл", Могильовського м'ясокомбінату, Бобруйської "Слов'янки", "Бобруйськагромаш", Білоруського цементного заводу, Пружанського "Комунальника" , "Крічевцементношифера", Дзержинської птахофабрики , Слонімського водоканалу, ВАТ "Поликовічі" (сільгосппідприємство під Могилевом), "Могільовенерго", Бобруйського заводу біотехнологій, "Вітебскоблгазу", Добрушського фарфорового заводу, Белзалізниці», - інформує видання.

 

Також відомо, що зганяють на мітинг ще й держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі. Подібні пропозиції також надійшли працівникам сільського господарства, вчителям, вихователям, працівникам державних ЗМІ і багатьом іншим.

 

Деяким з тих, кого просили приїхати на мітинг до столиці, пообіцяли грошову винагороду. Кілька працівників "Белшини" повідомили, що їм нібито мають намір виплатити за таку поїздку по 100 рублів і поставити відпрацьовану зміну на підприємстві.

 

Напередодні, у Мінську десятки тисяч людей прийшли на місце загибелі активіста Олександра Тарайковського біля станції метро "Пушкінська". Поховали активіста, вбитого силовиками під час мирних протестів,  на Західному кладовищі Мінська.

 

Як повідомляла «УМ», після виборів президента Білорусі 9 серпня люди масово вийшли на протести проти фальсифікації результатів голосування на користь Олександра Лукашенка.

 

Оточення Лукашенка вже розглядало варіант втечі до Росії.