Вовк та інші судді перебувають на робочих місцях - ОАСК

13:50, 12.08.2020
Вовк та інші судді перебувають на робочих місцях - ОАСК

11 серпня НАБУ оголосило в розшук Павла Вовка і 6 суддів ОАСК

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк, його заступник та ще троє суддів, яких напередодні оголосило у розшук НАБУ, перебувають на робочих місцях та виконують свої службові обовязки.

 

Як інформує УМ, про це заявили у пресслужбі ОАСК.

 

У суді продовжують наполягати, що суді не отримували викликів на допити та повідомлень про підозру у спробі захоплення державної влади, за який їх оголошено у розшук, так і повісток про виклик на допит.

 

"Судді ОАСК продовжують виконувати свої обов’язки у звичайному режимі та готові з’явитися на допит у порядку, передбаченому КПК Довідка
Кримінальний процесуальний кодекс України", - додали у суді.

 

В той же час, у НАБУ наголосили, що суддям направили підозри у спробі захоплення державної влади з дотриманням вимог. «Через систематичне неприбуття сімох підозрюваних на виклики НАБУ було змушено оголосити їх у розшук», — зазначили в НАБУ.

 

Нагадаємо, 17 липня НАБУ представило запис розмов очільника суду Павла Вовка і суддів ОАСК. Того ж дня працівники НАБУ провели обшуки в суді, після чого Вовку та його заступнику Євгену Аблову повідомили про підозру. Крім них, підозру отримали ще кілька суддів цього суду і голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк. Усіх їх підозрюють у «створенні злочинної організації та захопленні влади». 21 липня НАБУ оприлюднило нові записи телефонних розмов Вовка.

 

Вовк після цього заявив, що НАБУ не повідомило йому про підозру, а сам він перебуває у відпустці. Громадські організації вимагали ліквідувати Окружний адміністративний суд, а Вовк заявив, що іноземні агенти хочуть позбавити Україну суверенітету за допомогою НАБУ.

 

4 серпня НАБУ вже вшосте викликало на допит суддів ОАСК разом із Вовком. Усі попередні виклики ті проігнорували, заявили у відомстві.
Печерський районний суд Києва забрав у НАБУ справу про корупцію в Окружному адміністративному суді. 10 серпня САП оскаржила це рішення.

 

Як повідомляла УМ, 11 серпня НАБУ оголосило в розшук  Павла Вовка, його заступника, трьох суддів ОАСК та двох колишніх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

 

Вовк заявив, що готовий прийти на допит.