Уряд Шмигаля перейшов на надзвичайний режим роботи

09:27, 08.08.2020
Уряд Шмигаля перейшов на надзвичайний режим роботи

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про стрімке погіршення епідемічної ситуації в Україні.

Кабінет міністрів перейшов на надзвичайний режим роботи в суботу, 8 серпня. Причина: стрімке погіршення епідемічної ситуації в Україні.

 

Як повідомляє «Україна молода», про таке рішення інформує Урядовий портал.

 

Зокрема, урядовці плануютьдекілька разів на тиждень проводити засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні.

 

Так, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що стрімке погіршення епідемічної ситуації в Україні вимагає скоординованих дій влади на всіх рівнях.

 

За його словами, 8 серпня планується провести позачергове засідання Кабміну, де заплановано розглянути питання погіршення ситуації з епідемією в різних регіонах країни.

 

Зокрема, питання щодо епідемічної ситуації в тимчасово окупованому Криму, де може відбуватися заниження реальних показників захворюваності на COVID-19.

 

«7 серпня в Україні встановлено черговий антирекорд за кількістю нових захворілих на COVID-19 — 1453 особи. Найбільше нових випадків — у Києві, Одеській, Львівській та Харківській областях. Тому уряд переходить на надзвичайний режим роботи», - пояснив пан Шмигаль.

 

Серед іншого, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні внесе зміни до постанови про адаптивний карантин по Україні, аби дозволити роботу громадського транспорту в «червоній» зоні, але за умови перевезення пасажирів на 50% сидячих місць.

 

Як повідомляла «УМ», спалах коронавірусу зафіксовано на столичному підприємстві «Київхліб».