В Запоріжжі батьки протестували проти дистанційного навчання

16:24, 22.07.2020
В Запоріжжі батьки протестували проти дистанційного навчання

Аналогічні акції 22 липня заявлені у Дніпрі, Харкові та Києві.

Під стінами Запорізької облради відбувся мітинг проти можливості відновлення заняття в школі з 1 вересня в дистанційній формі.

 

На нього прийшли городяни, які виступають проти дистанційної форми навчання. Деякі з них були з дітьми, інформує УМ із посиланням на "Радіо Свобода".

 

Учасниця мітингу Олена прийшла на акцію разом з сином Ростиславом, який закінчив перший клас. Вона розповіла, що була змушена з чоловіком періодично не виходити на роботу, аби мати можливість займатися з дитиною. Жінка також зазначає, що у неї часто виникала необхідність самій пояснювати сину окремі теми занять, які він не зміг зрозуміти під час відеоуроків.

 

"Відпрошувалися з роботи, не працювали, не виходили, бо треба було сидіти вдома. Погано він сприймав ці відеоуроки, бо вони ще не зібрані у першому класі. Думаю, що в будь-якому віці діти не організовані, бо нема цього контакту з вчителем. У мене нема педагогічної освіти, щоб я йому пояснила, і він все це зрозумів добре. Він у першому класі, і він ще до кінця не зрозумів, чи складно йому. Мені було складно пояснити йому багато тем, тому була неправильна подача інформації, а треба ж щоб воно засвоювалося з першого класу", – розповіла учасниця акції.

Батьки школярів влаштували в Запоріжжі протест проти дистанційного навчання 02

 

До акції протесту долучилися і окремі випускники шкіл, які побоюються, що з 1 вересня навчання в університетах та коледжах також відбуватиметься у дистанційній формі.

 

"Важко було виконувати домашні завдання. Вчителям не могла пояснити точно, що я намагаюсь їм донести. Зараз хочу вступати і хочу в коледжі знайомитися з дітьми, спілкуватися, бачитися з викладачами, бо дистанційні заняття – це дуже незручно. Через телефон не можеш повністю виразити себе", – розповіла учасниця акції Анна Герман.

 

Аналогічні акції 22 липня заявлені у Дніпрі, Харкові та Києві.

 

Нагадаємо, від середини березня українські школярі навчалися дистанційно. В інтерв’ю BBC News Україна 7 липня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що 1 вересня діти підуть у школу, "але як – це вже питання".

 

14 липня Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що розглядає варіант навчання дітей у школах у дві зміни.

 

Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу повідомив, що в школах поводитимуть температурний скринінг, дітей та вчителів з температурою не пускатимуть до школи, а батьки будуть зобов’язані користуватися масками, коли приходитимуть до школи. Також планується розробити спеціальний порядок роботи шкіл із 1 вересня.