Операція «Заручник» у Луцьку: СБУ відкрила справу про теракт

19:18, 21.07.2020
Операція «Заручник» у Луцьку: СБУ відкрила справу про теракт

Терорист Максим Кривош стріляв з автомата по безпілотнику, який з неба фіксував ситуацію в автобусі. (Фото УНІАН)

Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження щодо захоплення автобуса із заручниками в Луцьку за статтею про «терористичний акт».

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба управління СБУ у Волинській області у вівторок ввечері.

 

Тоді як голова СБУ Іван Баканов зазначив, що на місці події працюють співробітники Антитерористичного центру при СБУ.

 

«Ситуація потребує злагоджених дій усіх правоохоронних структур, ми знаходимося в постійному контакті. Ці процеси, як правило, непублічні й на всі питання суспільства ми зможемо відповісти після того, як всі заручники будуть в повній безпеці», — заявив пан Баканов.

 

Також відомо, що терорист Максим Кривош стріляв з автомата по безпілотнику, який використовують співробітники СБУ, а потім викинув з автобуса в бік правоохоронців предмет, який вибухнув. З’ясувалося, що це був вибуховий пакет.

 

Так, заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив: «На місці події співробітники СБУ використовують безпілотний літальний апарат. Зловмисник здійснив в його сторону кілька пострілів, після чого з автобуса викинув невстановлений предмет, який вибухнув. Ніхто не постраждав».

 

За його словами, в автобусі є 2 вагітні жінки. Терорист не дає змоги передати в автобус воду та їжу.

 

Крім того, заступник глави МВС сказав, що іншу вибухівку, про яку казав раніше терорист, яка може бути в людному місці в Луцьку, досі не знайшли. Пошуки продовжують.

 

Тим часом правоохоронці попросили мешканців будинків в Луцьку, вікна яких виходять на площу, де стоїть автобус із заручниками, тимчасово покинути свої квартири.

 

Прохання пояснюють тим, що у терориста є вогнепальна зброя і він може стріляти по вікнах.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в рейсовому автобусі «Берестечко – Краснилівка».

 

Справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.