На Донеччині загинув від ворожої кулі захисник України

22:59, 26.05.2020
На Донеччині загинув від ворожої кулі захисник України

Українська армія понесла четверту бойову втрату на фронті у травні місяці.

Український військовий загинув від ворожої кулі під час обстрілу позицій ЗСУ на Донеччині у вівторок, 26 травня ввечері.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС.

 

«Російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли українських захисників на Донеччині. Ворог застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На жаль, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення, не сумісне з життям», - йдеться у повідомленні.

 

Командування об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна і запевняє, що такі дії не залишаться безкарними – за свої злочини ворог понесе заслужене покарання.

 

Перед тим окупанти обстріляли з автоматичних станкових гранатометів позиції ЗСУ поблизу Водяного. У відповідь українські військові відкривали вогонь для припинення агресивних дій противника.

 

На ділянках розведення № 1, № 2 та № 3 режим «тиша» дотримувався.

 

За даними «УМ», це четверта бойова втрата ЗСУ на фронті у травні місяці. Зокрема, комбат Губанов загинув під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил у Новоайдарському районі Луганської області: на шляху патруля бойовики заклали міну. Відтак, 22 травня на Луганщині оголосили днем жалоби. 

 

Раніше старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня. 

 

23 травня у Павлограді провели в останню путь холодноярівця Євгена Сафонова, який загинув поблизу Кримського , після влучання міни у вантажівку з військовими.