Віталій Боговін очолив Запорізьку облдержадміністрацію

21:14, 20.05.2020
Віталій Боговін очолив Запорізьку облдержадміністрацію

Віталій Боговін не має досвіду роботи на державній службі.

Кабінет міністрів призначив головою Запорізької державної адміністрації Віталія Боговіна під час засідання у середу, 20 травня.

 

Перед тим, попередник Боговіна – Віталій Туринок написав заяву про звільнення за згодою сторін.

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

«Є питання щодо звільнення голови Запорізької обласної державної адміністрації Туринка Віталія Вікторовича з посади. Написано заяву за згодою сторін. А також про призначення Боговіна Віталія Вікторовича головою Запорізької ОДА», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив, що Запорізька область сьогодні знаходиться, з точки зору ефективності голови ОДА, на третьому місці з кінця рейтингу. Крім того, він зауважив, що є інформація від правоохоронних органів про відкриті кримінальні провадження на заступників чинного голови Запорізької ОДА.

 

Сам Віталій Боговін зізнався, що не має досвіду роботи на державній службі, але має досвід ведення бізнесу і мотивацію працювати у владі на користь людей.

 

«Є бачення деяких проєктів, які я хочу з командою привести в Запорізьку область – і зробити стартап на цій області, щоб через рік-два вся Україна побачила, як можна працювати», - повідомив новопризначений голова ОДА.

 

Віталій Боговін закінчив Дніпропетровський державний аграрний університет, у 2006 році відкрив компанію "Бізон-Тех 2006".

 

У 2010 році Боговін став співзасновником аграрного холдингу LANDFORT, а у 2016 – холдингу BLW Group.

 

У 2019 балотувався по 78 мажоритарному округу до Верховної Ради від партії "Слуга народу", але програв кандидату від партії "ОПЗЖ".