Олександр Карпика з Вінниччини загинув від кулі снайпера поблизу Золотого

13:05, 14.05.2020
Олександр Карпика з Вінниччини загинув від кулі снайпера поблизу Золотого

Воїн 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера під Катеринівкою. (Фото з ФБ-сторінки Лариси Білозір)

Старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера під Катеринівкою Золотівської міськради Луганської області у середу, 13 травня.

 

Захиснику України було лише 24 роки.

 

Як інформує «Україна молода», про загибель захисника України повідомила Вінницька облдержадміністрація у четвер.

 

«Вінниччина понесла чергову втрату в зоні ООС. Старший солдат Олександр Карпика 1996 р.н. загинув вчора, 13 травня, під час виконання службових обов’язків у складі сил та засобів ООС на території Луганської області. Військовослужбовець отримав вогнепальне кульове наскрізне проникаюче поранення від кулі снайпера. Під час оперативного втручання, на жаль, не вдалося врятувати життя бійця. Вічна пам’ять Герою!», - повідомляють в ОДА.

 

І додають, що наразі дата і час поховання загиблого військовослужбовця узгоджується.

 

Відомо, що Олександр Карпика є уродженцем села Буди Тростянецького району.

 

Народна депутатка Лариса Білозір з Вінниччини повідомила на своїй сторінці у Facebook: «Трагічна звістка з мого рідного Тростянецького району. Поблизу Золотого на Донеччині від кулі снайпера загинув Олександр Карпика з села Буди. Вчора, внаслідок ворожих обстрілів під Катеринівкою (Золотівська міська рада) загинув наш земляк, Сашко, йому було 24, ще двоє - зазнали поранень. Олександр входив до 30-ї бригади Новоград-Волинської військової частини. В армії прослужив чотири роки. Ще не був одружений».

 

Народна депутатка висловила співчуття родині та всім близьким Олександра: «Для матері впав весь всесвіт, неможливо уявити, як їй це перенести. Щойно матір повідомили голова села, воєнком та АТОвці району. Вічна пам’ять герою!».

 

Олександр Карпик став першим полеглим за Україну воїном у травні 2020 року.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.

 

Ордени «Золота зірка» Героїв України, полковників ЦСО «Альфа» СБУ Дениса Волочаєва і Дмитра Каплунова отримали їхні родичі: батьки і вдови полеглих на фронті захисників України.