Великі Копані: гуртовий ринок не може відновити свою роботу

13:44, 15.04.2020
Великі Копані: гуртовий ринок не може відновити свою роботу

Зеленського просять відкрити гуртовий ринок у Великих Копанях

Гуртовий ринок у Великих Копанях не може відновити свою роботу через відсутність каналізації в лабораторії.

 

Як інформує "УМ", дирекція ринку повідомляє, що відновити свою роботу «Нежданна» найближчим часом, ймовірно, не зможе.

 

«Незважаючи на те, що ми вжили всіх заходів для недопущення виникнення і поширення коронавірусу на території гуртового ринку: здійснювали температурний скринінг працівників та відвідувачів, було нанесено розмежувальні лінії для розміщення автомобілів та інше; перед нами Херсонською обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вчора ввечері, 14 квітня 2020 року, було висунуто нові умови, які виконати в стислий термін, а саме за добу просто не можливо. На цей раз перепоною стала відсутність каналізації в одній із лабораторій, які знаходяться на території ринку,» – кажуть в адміністрації.

 

Також вони зазначають, що каналізація в одній із лабораторій була відсутня протягом усього часу існування ринку, а це близько 20 років, і за цей час Держпродслужба не робила жодних зауважень. Але, як справедливо зауважують читачі "УМ" на нашій сторінці у Facebook,  дивно, що адміністрація ринку за стільки років не провела каналізацію до лабораторії. 

 

Водночас на офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували петицію №22/092434-еп, з проханням до президента забезпечити безперервну роботу найбільшого гуртового с/г ринку України “Нежданний”, що розташований в селі Великі Копані, Олешківського району, Херсонської області.

 

Ініціатор петиції Олена Слободянюк зазначає, що ринок “Нежданна” – єдине місце, де можуть реалізувати свою овочеву продукцію фермери та приватні с/г виробники Херсонської та інших областей півдня України. Його закриття призведе до масового банкрутства с/г виробників та засилля у мережах супермаркетів імпортованих овочів за цінами в рази вищими від цін вітчизняних виробників.

 

“Шановний пане Президент! Просимо Вас зрозуміти проблеми с/г виробників, які вклали останні кошти у вирощування овочів урожаю 2020 року та з дотриманням усіх карантинних пересторог забезпечити безперебійну роботу оптового с/г ринку “Нежданна”. Соціальні наслідки його закриття зпрогнозувати неможливо”, – йдеться у тексті звернення.

 

Наразі петиція набрала всього 65 голосів із 25000 необхідних. Але підтримати звернення може кожен бажаючий ще протягом 89 днів. Для цього необхідно перейти за посиланням та авторизоватися.

 

Як повідомляла УМ, через чергове закриття всіх ринків в Україні,  у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини