На Донбасі внаслідок підриву загинув військовий

13:22, 26.02.2020
На Донбасі внаслідок підриву загинув військовий

Унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої вранці у середу, 26 лютого, загинув український військовослужбовець.

 

Про це під час брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

 

"На превеликий жаль, сьогодні зранку внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинув військовослужбовець Об’єднаних сил", - сказав він.

 

За словами Праути, станом на 12.30 окупанти 4 рази порушив режим тиші на Донецькому напрямку. По захисниках Мар’їнки російсько-окупаційні війська з 6 год. за 35 хвилин випустили 11 мін калібру 120 мм, а також здійснили 8 пострілів зі станкового протитанкового гранатомета. На цій ділянці фронту окупанти також відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета після 9 години.

 

Речник МОУ поінформував, що двічі у ранковий час бойовики обстріляли опорні пункти підрозділів ОС поблизу Павлополя: спочатку з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а згодом — зі станкового протитанкового гранатомета.

 

Як повідомляв пресцентр штабу ООС, 25 лютого "збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню”.

 

Зазначається, що ворог обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поруч з Талаківкою – з міномету калібру 82 мм противник випустив 5 мін; неподалік населеного пункту Піски – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Новомихайлівки – зі станкового протитанкового гранатомету – 10 пострілів; поруч з Красногорівкою – з міномету калібру 120 мм – 3 міни, а також вівся вогонь з великокаліберного кулемету.