Бізнесмен Старицький знайдений мертвим у будинку ексміністра МЗС Кожари

18:29, 22.02.2020
Бізнесмен Старицький знайдений мертвим у будинку ексміністра МЗС Кожари

Поліція працювала в будинку Леоніда Кожари в елітному селі Чайки всю ніч.

Поліція розслідує загибель відомого бізнесмена і медіаменеджера Сергія Старицького, якого знайшли мервим із вогнепальним пораненням голови у садибі колишнього міністра МЗС Леоніда Кожари в селі Чайки під Києвом у п’ятницю.

 

Про це повідомляє поліція Київщини у суботу.

 

Попередньо слідчі поліції розслідують загибель Сергія Старицького як самогубство. Водночас друг Старицького Володимир Костерин вважає, що його застрелили.

 

Як повідомляють правоохоронці, на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки про те, що у будинку покінчив життя самогубством чоловік, який приїхав на гостини зі столиці.

 

«За вказаною адресою одразу прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Там поліцейські виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Загиблим виявився 56-річний житель Києва. На місці події у якості речового доказу вилучено пістолет марки Jericho 941 PSL, набої та гільзу, - йдеться у повідомленні поліції Київщини. - За попередніми даними, киянин наклав на себе руки, коли господарі будинку, чоловік з дружиною, були в інших кімнатах у власних справах».

 

Наразі тіло загиблого направлено на проведення судово-медичної експертизи. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, з додатковою відміткою «Самогубство».

 

У свою чергу, підприємець Володимир Костерін, який був другом загиблого, повідомив у Facebook про інформацію «від експертів» про те, що в Старицького стріляли з відстані 3-5 метрів.

 

«Прошу ЗМІ не поширювати версію про самогубство. Бо це неправда. Інформація, яка надходить від експертів, іншого роду, стріляли з 3-5 метрів. Знав Сергія десятки років, його цілеспрямованість, характер і активність завжди позитивно заряджали оточуючих. У нього було багато планів з розвитку бізнесу і нових проєктів», - написав пан Костерін.

 

                              Леонід Кожара, міністр МЗС у 2012-2014 рр.

 

За неофіційними даними, господар будинку Леонід Кожара і його гість Сергій Старицький того дня випивали. Що трапилося далі – невідомо. Смертельний постріл був здійснений із пістолета Jericho 941 PSL, що зареєстрований на Кожару, який очолював МЗС України в часи Януковича (2012-2014 рр.).

 

                  Сергій Старицький очолював правління телеканалу "Інтер" у 2005-2006 рр. 

 

Разом з тим, рекламний холдинг Atlantic Group, гендиректором якого був Старицький, повідомив лише, що той загинув у п'ятницю пізно ввечері. Там зазначили, що Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. Раніше працював у Держтелерадіокомпанії України керівником відділу Міжнародних та комерційних відносин.

 

У 2005-2006 роках - голова правління телеканалу «Інтер», з 2007 відновив свою діяльність зі стратегічного управління Atlantic Group на посаді генерального директора.

 

У минулому Старицький був директором телеканалу «Тоніс», главою компанії «Перехід- Медіа» і президентом хокейного клубу «Сокіл».

 

Старицький роками був тісно пов’язаний з Віктором Януковичем і партією регіонів. Під час президентських виборів-2004 саме через піарні структури Старицького проходила вся зовнішня реклама кандидата в президенти Віктора Януковича. Крім того, Старицький був давнім другом олігарха Валерія Хорошковського.