Заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді – Офіс Генпрокурора

16:54, 28.01.2020
Заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді – Офіс Генпрокурора

Прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов заявив, що заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков захищав інтереси президента-втікача Віктора Януковича в суді.

 

Про це повідомляє hromadske.

 

"Я з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича. Це зокрема було засідання, (де розглядали, –ред.) дозвіл на здійснення заочного досудового розслідування щодо подій 18-20 лютого 2014",- сказав Сімонов.

 

Сімонов, який представляв сторону обвинувачення у справі Януковича, додав, що Бабіков представляв інтереси президента-втікача на кількох засіданнях, зокрема на тих, де адвокати клопотали про відвід судді.

 

Він також показав ордер на надання правової допомоги Бабіковим Януковичу.

 
 
 

Як повідомляла УМ,  28 січня новопризначений заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що ніколи не був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича і ніяк не може втручатися у розслідування справ Майдану.

 

Ексадвокат, нині перший заступник голови ДБР Бабіков працював в об'єднанні Aver Lex, відомому захистом експрезидента Віктора Януковича. Як свідчать дані з реєстру судових рішень, адвокат особисто представляв інтереси Януковича у справі щодо перешкоджання та насильства проти майданівців. Зокрема, Бабіков брав участь в оскарженні рішення, яким експрезиденту призначили безкоштовного адвоката.

 

Бабікова призначили в Держбюро всупереч зверненню адвокатської дорадчої групи до президента Володимира Зеленського та силовиків з закликом протидіяти його призначенню через "очевидний прямий конфлікт інтересів".

 

У ДБР пояснили, що Бабікова не допускатимуть до справ Майдану.