Під час брифінгу заступника ДБР Бабікова охорона вивела із залу Тетяну Чорновол

13:25, 28.01.2020
Під час брифінгу заступника ДБР Бабікова охорона вивела із залу Тетяну Чорновол

Під час брифінгу першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова охорона вивела із залу Тетяну Чорновол

 

Про це передає Еспресо.TV.

 

Перед початком брифінгу спікер ДБР попередила, що якщо під час виступу Бабікова будуть порушення порядку, то брифінг перервуть.

 

"У нас є неакредитовані учасники брифінгу. Якщо будуть порушення порядку, брифінг буде перервано", - сказала вона, очевидно, маючи на увазі Чорновол.

 

Потім під час виступу Бабікова охорона вивела Чорновол з зали. Чорновол після цього влаштувала імпровізований виступ у фойє.

 

Чорновол сказала, що вона потерпіла на Майдані, залишилася чудом жива під час тих подій.

 

“Мені будуть мстити за те, що я конфіскувала гроші Януковича”, - сказала вона.

 

Вона протестує проти призначення Бабікова першим заступником керівника ДБР.

 

На брифінгу перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що ніколи не представляв інтереси експрезидента-втікача Віктора Януковича.

 

"Я не представляв права та інтереси Януковича, тим паче у справах Майдану… Шановні журналісти, чому нікого не дивує та проста обставина, що кримінальні провадження щодо Януковича розслідувалися з 2014 року… Хтось із вас (журналістів – ред.) хоч раз протягом 2014 та до 2020 року чув моє ім’я як адвоката, який надає йому правову допомогу?" - сказав Бабіков.

 

За його словами, він ніколи не був знайомий з Януковичем та ніяких договірних стосунків з ним не укладав.

 

Одночасно під стінами Державного бюро розслідувань проходить акція протесту проти призначення заступником керівника ДБР Олександра Бабікова.

 

"Під стінами ДБР зібралося кілька десятків людей. Зараз у стінах ДБР відбувається брифінг першого заступника голови ДБР Олександра Бабікова. Він був захисником Януковича, зокрема, у справі щодо незаконної зміни Конституції. Тому під ДБР зібралися і звичайні люди і родини Небесної сотні. Вони хочуть, щоб Олександра Бабікова звільнили. До того ж наголошують на тому, що його призначили незаконно. Адвокатська спільнота говорить, що він не може розглядати справи Майдану, адже був захисником Януковича. Також адвокатська спільнота зверталася до Володимира Зеленського, щоб він уникнув призначення Бабікова, проте поки цього не сталося", - зазначила кореспондент "Еспресо" Валерія Пашко.
 

Народний депутат з фракції "Голосу" Олександра Устінова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Бабіков знав про те, що стане заступником Державного бюро розслідувань ще до оголошення конкурсу. 

 

Нагадаємо, Олександр Бабіков та Олександр Соколов стали заступниками т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової.