Canadia: У Зеленського знову помилились в назвах країн

10:00, 10.01.2020
Canadia: У Зеленського знову помилились в назвах країн

В англомовній версії посту, опублікованого на сторінці Володимира Зеленського ввечері 9 січня, замість Canada було написано Canadia

 

На сторінці президента України Володимира Зеленського неправильно написали назву Канади, звертаючись до канадського прем'єрміністра Джастіна Трюдо.

 

Відповідний пост був опублікований в офіційному Twitter-акаунті глави держави.



В англомовній версії посту, опублікованого на сторінці Володимира Зеленського ввечері 9 січня, замість Canada було написано Canadia.



«Дякую Джастіну Трюдо за пропозицію підтримати Україну в розслідуванні катастрофи літака в Ірані. Для обох наших країн це спільний біль. Наші думки з сім'ями громадян Канадії, які загинули в цій катастрофі», – йдеться у дописі Зеленського.



Канадські користувачі миттєво відреагували на це, нагадавши, як називається держава, в якій вони живуть.
 


Приблизно за півтори години у Зеленського опублікували новий, виправлений пост, видаливши попередній.

.
Зазначимо, що назва «Канадіа» використовується в якості жартівливої назви Канади.



Як повідомляла УМ, влітку 2019 року у пресслужбі президента України Володимира Зеленського опублікували анонс його візиту в Канаду, переплутавши столицю Оттаву з найбільшим містом країни Торонто.



Восени пресслужба президента України Володимира Зеленського переплутала у дописах на Facebook назви двох прибалтійських країн Литви та Латвії.

 

Після цього Працівнику Офісу президента, який займається соцмережами, купили географічний атлас



Також речниця президента України Юлія Мендель в Інстаграмі опублікувала своє фото з підписом «сукня для латвійського відрядження», при цьому поставила геолокацію у Вільнюсі - столиці Литви.
 

 

Нагадаємо,  літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 

 

Крім того, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NEW YORK TIMES ОПУБЛІКУВАЛО ВІДЕО ВЛУЧАННЯ РАКЕТИ В ЛІТАК МАУ