Швейцарія ще на рік продовжила замороження активів Януковича

16:52, 13.12.2019
Швейцарія ще на рік продовжила замороження активів Януковича

Швейцарія на рік продовжила замороження активів експрезидента України Віктора Януковича та осіб, з ним пов’язаних.

 

Про це повідомляє пресслужба швейцарського посольства у Києві.

 

"Сьогодні Федеральна рада Швейцарії продовжила на один рік превентивне заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення (близько 70 млн швейцарських франків). Метою цього рішення є підтримка судової співпраці між Швейцарією та Україною", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, у 2014 році Швейцарія заморозила активи екс-президента у сумі 70 мільйонів швейцарських франків (більше 69 млн доларів).

 

Додамо, ЄС також вводить різні види обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів та Росії. Зокрема, санкції проти РФ вводяться з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

 

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Як повідомляла УМ, Верховний Суд Сполученого Королiвства вiдклав рiшення в судовому процесi щодо так званих росiйських облiгацiй.