Меру Львова Садовому вручили підозру у зловживанні владою (ВІДЕО)

13:22, 21.11.2019
Меру Львова Садовому вручили підозру у зловживанні владою (ВІДЕО)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.

 

Про це йдеться на Facebook-сторінці Садового.

 

"Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP. Ми від цієї компанії за землю отримали 54 млн грн. Було поле, де корови паслися. На цьому полі компанія має збудувати індустріальний парк. .Починаючи з 2015-2016 років і далі – блокування зі всіх сторін. На рівні влади держави, генеральної прокуратури... За той час компанія CTP збудувала парки в Румунії, в інших країнах. Це третій за об'ємом інвестор, який інвестує в промислове майно. Вони мають намір створити тут у Львові три тисячі нових робочих місць. З того часу, з 2016 року, прокурори їздять, досліджують. Земля стоїть. Отакі реалії нашого часу, будемо боротися і будемо перемагати", - написав Садовий.

 
Землю Садовий видав в області, а парк мав би бути у місті.

 

"Правоохоронці мають висновок Держаудитслужби, висновок експерта, покази свідків, які навіть звільнились з роботи, щоб не підписувати незаконні рішення", - відзначило джерело УМ. 

 

Нагадаємо, у травні 2017 року заступників мера Львова викликали на допит.

 

Тоді ж директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що НАБУ перевіряє очільника Львова Андрія Садового.