У Зеленського хочуть міняти Конституцію

16:21, 12.06.2019
У Зеленського хочуть міняти Конституцію

Руслан Стефанчук (фото: facebook.com)

Представник президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук упевнений, що Конституцію України треба змінювати, а конституційну комісію відновити.
 
"Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині чи ж у цілому, можливо, на референдумі - все це питання дискусії", - сказав він в інтерв'ю "РБК-Україна".
 
"Ми збираємося відновити конституційну комісію, тому що президент і влада повинні задавати напрямок, а саме професіонали повинні формувати структуру і логіку", - заявив представник Володимир Зеленського в парламенті.
 
За його словами, "раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради і президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян".
 
"Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають ні механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти", - сказав Стефанчук.
 
"Наша ідеологія в цілому - залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство у нашому розумінні. Наша мета - українська ліберальна економіка", - заявив він.
 
Стефанчук також заявив: "Ви будете здивовані, але зараз в Україні не існує уніфікованого тексту Конституції".
 
"У нас є матеріали юридичного аналізу, згідно з яким, після всіх внесених у різні статті змін не існує їх остаточної редакції, необхідної відповідно до правил законотворчої техніки", - сказав він.
 
Як повідомляла "УМ", раніше представник Зеленського Андрій Герус заявив, що Зеленський ніде не обіцяв зниження тарифів.