У Росії заочно заарештували речника «Правого сектора»

13:39, 07.09.2017
У Росії заочно заарештували речника «Правого сектора»

У Росії заявляють, що Скоропадський виступає на публіці та в медіа «з пропагандою злочинної ідеології» (Артем Скоропадський)

Російський суд заочного заарештував речника «Правого сектора» Артема Скоропадського та ще кількох росіян.

 

Про це повідомляється на сайті Слідчого Комітету РФ.

 

Представниця СК РФ Світлана Петренко пояснила, що також заочно арештовані і оголошені в міжнародний розшук ще двоє громадян РФ через причетність до діяльності «Правого сектора».

 

«За клопотанням слідства судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо громадян Російської Федерації Ігоря Чудінова, Георгія Стоцького і Артема Скоропадського», - сказала вона.

 

У російському відомстві заявляють, що Скоропадський виступає на публіці та в медіа «з пропагандою злочинної ідеології зазначеної організації, закликами однодумців до вступу в неї і участі в скоєнні злочинів екстремістської спрямованості».

 

Чудінова оголосили у розшук за звинуваченням у війні з «ЛНР» та «ДНР» на боці українського добровольчого корпусу «Правий сектор».

 

А Стоцького розшукують, бо він брав участь у демонстраціях та масових заходах «Правого сектора».

 

Артем Скоропадський у відповідь на це заявив, що в Росію не їздить і не збирається.

 

«Викрасти можуть, а де можуть затримати? Я тільки на території України буваю. Викрасти можуть, принаймні при Януковичі був один такий випадок, коли активіста викрали. Коли я йшов у «Правий Сектор», я знав куди я йшов», - зазначив він.