Дмитро Ярош хоче створити добровольчу армію

16:52, 21.11.2016
Дмитро Ярош хоче створити добровольчу армію

Дмитро Ярош мріє про резервну армію.

Колишній провідник ДУК «Правий сектор», а нині лідер громадсько-політичного руху «ДІЯ» Дмитро Ярош веде переговори з Президентом України Петром Порошенком щодо створення «добровольчої» або «резервної» армії.

 

Про це депутат Ярош повідомив в ексклюзивному кометарі агенції «Укрінформ» в понеділок.

 

«Веду переговори з президентом. Він сказав, що подумає на рахунок законопроекту. Там є питання по фінансуванню, більше тактичні. Але в принципі, я бачу, що вже є певне бажання щось робити», - заявив пан Ярош.

 

За його словами, глава держави не відкидає ідею створення «добровольчої української армії».

 

Дмитро Ярош додає, що відзначення державними нагородами добровольців-учасників АТО, що відбулося 21 листопада з нагоди Дня Гідності і Свободи, також є свідчення руху в цьому напрямку.

 

Депутат зазначив, що «добровольча» чи «резервна» армія (остаточно назва ще не визначена – Ред.) має бути «державною структурою по типу естонського «Кайстеліту» чи польської територіальної оборони, можливо, за фінською чи швейцарською моделлю, але з українськими реаліями».

 

Як повідомляла «УМ», під час урочистостей з нагоди Дня Гідності і Свободи та початку Революції Гідності Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди України учасникам антитерористичної операції, які добровольцями пішли захищати країну з Євромайдану навесні 2014 року.

 

Зокрема, Дмитро Ярош а також троє інших добровольців - Андрій Гергерт, Віктор Кича і Владислав Литвин нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

 

Глава держави також присвоїв звання Герой України 18-річним добровольцям: кіборгу Сергію Табалі, позивний «Сєвер», та «азовцю» Андрію Снітку посмертно.