Парад в Києві зібрав чотирьох президентів України (фото)

12:56, 24.08.2016
Парад в Києві зібрав чотирьох президентів України (фото)

Військовий парад до 25-ї річниці Незалежності України відбувся у центрі Києва на Майдані в середу. У параді взяли участь чотири президенти України: чинний глава держави Петро Порошенко, а також його попередники - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, за виключенням екс-президента-втікача Віктора Януковича. Серед почесних іноземних гостей – президент Польщі Анджей Дуда.

 

Урочистості розпочалися з виконання гімну України та гарматних залпів.

 

 

У військовому параді взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України, учасників АТО, а також понад 200 одиниць військової техніки.

 

 

Вперше в історії України участь у військовому параді брали бійці новостворених Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву ЗСУ, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення українського війська.

 

Під час параду воїни ЗСУ крокували Хрещатиком у парадних та повсякденних військових одностроях нового зразка.

 

 

Центральною вулицею столиці пройшла й колонна військових спільної литовсько-польсько-української бригади (Litpolukrbrig), що бере участь у миротворчих операціях.

 

На параді продемонстрували нову та модернізовану військову техніку, яка надійшла з заводів, а також техніку з резерву Міноборони. Після проведення параду всі зразки техніки та озброєння мають передати у військові частини та підрозділи ЗСУ.

 

 

Йдеться про танки, бронетранспортери, зенітні комплекси «Оса», тактичні ракетні комплекси «Точка У», самохідні гаубиці «Мста», зенітно-ракетні комплекси «С-300», системи залпового вогню «Бук», «Смерч», «Гвоздика" тощо.

 

Танкісти прикрасили щитки своїх приборів дитячими малюнками.

 

 

Марш бронетехніки завершився під «Многая літа».

 

Військовий парад до 25-ої річниці Незалежності України завершився Державним гімном.

 

Парад приймав Президент Петро Порошенко і військове командування ЗСУ. Зокрема, міністр оборони Степан Полторак і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

 

Не зважаючи на дрібний дощ у центрі Києва зібралося кілька тисяч українців, багато хто прийшов у вишиванках і з державними прапорами