Пам'ятник Миколі Щорсу в Києві демонтували за 6 годин, фото

19:29, 09.12.2023
Пам'ятник Миколі Щорсу в Києві демонтували за 6 годин, фото

Бригада фахівців Київблагоустрою працювала над демонтажем майже 7-тонної конструкції Щорса протягом 6 годин. (Фото КМДА)

Демонтаж монумента радянському військовому діячу Миколі Щорсу в Києві тривав цілих шість годин: комунальники розпочали роботи вранці і завершили піля обіду в суботу,  грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє КМДА.

 

Директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов каже, що бригада фахівців КП "Київблагоустрій" працювала над демонтажем майже 7-тонної конструкції протягом 6 годин.

 

"Це технічно складні роботи, для яких було залучено різну важку техніку і довелося частково перекрити рух транспорту в обох напрямках бульвару Тараса Шевченка", - наголошується в повідомленні.

 

 

Демонтаж відбувався вранці у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста.

 

 

Монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова, повідомили в КМДА.

 

 

За словами Буділова, в столиці України вже демонтували понад 60 пам'ятників, пов'язаних з історією та культурою Росії та СРСР. Наразі робота триває над об'єктами, з яких уряд зняв охоронний статус.

 

У КМДА нагадали, що уряд України ухвалив рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення пам'яток деяким російським і радянським діячам, що дало змогу запустити процеси їх демонтажу.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу вранці кияни радісно повідомляли в соцмережах про початок демонтажу монумента Щорсу в Києві.