Оновлений Музей Голодомору відкриють 7 вересня

16:33, 04.09.2021
Оновлений Музей Голодомору відкриють 7 вересня

Музей Голодомору-геноциду було зачинено для відвідувачів упродовж останнього часу. (Фото: www.facebook.com/HolodomorMuseum)

У вівторок, 7 вересня, буде урочисто відкрито оновлену Залу Пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

 

Церемонія відкриття запланована на 10-ту годину ранку.

 

Як повідомляє «Україна молода», у зв’язку з реконструкцією та оновленням експозиції музей було зачинено для відвідувачів упродовж останнього часу.

 

В цей період музей можна було відвідати лише онлайн.

 

Як повідомляється на фейсбук-сторінці закладу, в оновленій залі буде представлено нове панорамне відео у форматі 3-Dмаппінгу, експонати та історії людей - свідків Голодомору, пов'язані з цими предметами, інтерактивні історично-інформаційні карти тощо.

 

Цього ж дня, 7 вересня 2021 року,відбудеться  Міжнародний форум «Голодомори: пам’ятаємо, вшановуємо».Захід розпочнеться о 12:00 у Будинку профспілок України (м. Київ, Майдан Незалежності, 2).

 

У Музеї Голодомору форум анонсують, як «подію, що докорінно змінить уявлення суспільства про злочини комуністичного тоталітарного режиму проти української нації».

 

У форумі передбачається участь представників Верховної Ради та уряду України, міжнародних, громадських організацій, наукової спільноти, лідерів суспільної думки України.

 

Мета заходу – актуалізувати обговорення в українському суспільстві та міжнародній спільноті тему Голодомору-геноциду 1932–1933 рр., масових штучних голодів 1921–1923 рр., 1946–1947 рр.; об’єднати суспільство задля поширення правди про злочин геноциду проти українців, вчинений комуністичним тоталітарним режимом.

 

Під час форуму відбудуться дві панельні дискусії: «Голодомор-геноцид та масові штучні голоди 1921–1923 рр., 1946–1947 рр. як найбільші злочини комуністичного тоталітарного режиму: наукові дослідження» та «Голодомор-геноцид та масові штучні голоди 1921–1923 рр., 1946–1947 рр. як найбільші злочини комуністичного тоталітарного режиму: суспільні конотації».

 

Вхід на подію – за запрошеннями.

 

Читайте також: «А ІВАНКО МЕРТВИЙ. З БУРЯЧКОМ У РОТИКУ...»: Спогади про Голодомор Ярини Сліпченко з Млієва на Черкащині.