На Хортиці створюють історичну аудіоподорож для туристів

16:28, 17.07.2021
На Хортиці створюють історичну аудіоподорож для туристів

Туристи з нетерпінням чекають на запуск ініціативи в гирлі українського козацтва, на Хортиці. (Фото Національного заповідника "Хортиця")

Національний заповідник «Хортиця» за підтримки влади і інвесторів створює до Дня Незалежності України унікальний формат осмислення історії – аудіоподорож під назвою «Шлях становлення української ідентичності».

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує міністерство культури і інформаційної політики.

 

Зокрема, міністр культури Олександр Ткаченко наголошує:

 

"У часи постійного маніпулювання історією з боку агресора – такі проєкти справжній скарб. Національна ідентичність і її усвідомлення складається з багатьох чинників: і знання власної історії один з ключових. Популяризувати її – наша місія. Тож з нетерпінням чекаємо запуску ініціативи в гирлі українського козацтва, на Хортиці. Чудова відправна точка для подорожі історією України".

 

Зауважимо, що локація, на якій передбачається подорож в історію, запланована на оновленому пагорбі, біля Музею козацтва.

 

 

Над сценарієм працюють українські науковці: історик Ярослав Грицак, філософ Олександр Комаров. Виробництвом проєкту займається команда MEGOGO Audio. А сама ініціатива реалізується в межах програми «Велика реставрація», за підтримки компанії "Метінвест".

 

"Над проєктом ми працюємо вже декілька місяців. Первинна інспірація, з якою ми приступали до роботи, була щось на кшталт – ідея громадянського самоусвідомлення. Аудіоверсія "Шляху" має провести слухача ключовими сюжетами нашої модерної історії. Це прогулянка островом, однак прогулянка, яка мотивує замислитись. Наразі ми формуємо наукову раду проєкту, яка складатиметься з видатних українських науковців. Тож підсумок буде спільною роботою українських істориків і українських філософів", – сказав пан Комаров.

 

Як повідомляла «УМ», у Запоріжжі відновлюють історичну частину острова Хортиця до 30-річчя Незалежності.

 

План реконструкції враховує все багатство історичного, культурного та природного значення острова.