Київрада проголосувала за знесення знака на честь дружби з Москвою

14:51, 08.07.2021
Київрада проголосувала за знесення знака на честь дружби з Москвою

Про яку дружбу з Росією можна говорити? (Скандальний "знак" поки-ще стоїть у столиці)

Під час чергового пленарного засідання Київради 8 липня більшість депутатів підтримала рішення про демонтаж пам'ятного знака, встановленого на честь дружби Києва та Москви у Голосіївському районі столиці.

 

Коли саме у Києві знесуть скандальну пам'ятку, невідомо.

 

Як інформує УМ, про це 8 липня повідомив депутат Київради (фракція політичної партії «Європейська солідарність») Леонід Ємець на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Хто сепаратюги в Київраді? Просте питання про демонтаж пам‘ятного знаку про дружбу Києва та Москви, викликало бурхливу дискусію. Фракція ОПЗЖ не голосувала, але це було прогнозовано. Але те що Слуги Народу повитягали картки майже всім складом — це цікава реакція. Можливо щось знають?Тримають знак для окупантів? Фу..», - емоційно написав Ємець.

 

За необхідність демонтажу знака, який встановили у Києві ще у 2001 році, проголосували 76 депутатів з 95 присутніх. Неабиякий скандал викликала позиція представників «Опозиційної платформи – За життя».

 

Зауважимо, що рішення про демонтаж мали приймати лише 22 липня, однак депутат від «Голосу» Аліна Міхайлова запропонувала внести проєкт демонтажу на голосування до порядку денного.

 

 

Голосували проти розгляду рішення представники проросійської партії, яку очолює Віктор Медведчук. Майже у повному складі підтримали позицію знесення знаку депутати від "Європейської солідарності", "УДАРу", "Голосу" та "Батьківщини".

 

Згідно з рішенням політиків, після демонтажу знак відправлять до Музею тоталітарного режиму.