У Помпеях розкопали парадну карету давніх римлян

18:44, 27.02.2021
У Помпеях розкопали парадну карету давніх римлян

Карета була прикрашена декоративними елементами еротичного характеру.

Італійські археологи знайшли  повністю збережений візок для урочистих релігійних церемоній під час розкопок у давньому місті Помпеї. Знахідка датується I століттям н.е.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ANSA.

 

Нещодавно під час розкопок на віллі ді Чивіта Джуліана в Помпеях була виявлена ​​незвичайна парадна карета, пофарбована в червоний колір і прикрашена декоративними елементами еротичного характеру.

 

Карета, швидше за все, призначалася для святкувань культу Церери і Венери або, що більш імовірно, для аристократичних весільних церемоній.

 

«Ми ніколи раніше не бачили нічого подібного в Італії. Це можна порівняти тільки з серією екіпажів, знайдених 15 років тому в гробниці у Фракії, на півночі Греції, на кордоні з Болгарією», - розповіла науковий керівник розкопок Массімо Осанна.

 

Як відомо, італійське місто Помпеї було повністю поховано під шаром лави і попелу під час виверження Везувію в 79 році н.е. Вперше його виявили в 1592 році.

 

Як повідомляла "УМ", археологи виявили скарб римських монет під час розкопок на місці стародавнього міста Айназой на заході Туреччині.