Гетьманська столиця у Батурині стане об’єктом програми «Велике будівництво» у 2021 році

10:39, 18.08.2020
Гетьманська столиця у Батурині стане об’єктом програми «Велике будівництво» у 2021 році

Спікер Ради Дмитро Разумков і голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко під час візиту до Батурина.

Реконструкція Батуринської фортеці Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що у місті Батурин Бахмацького району Чернігівської області, буде завершена в рамках програми президента «Велике будівництво» у наступному, 2021 році.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося в рамках робочого візиту голови Верховної Ради Дмитра Разумкова до Батурина на минулому тижні.

 

Зокрема, за словами голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, який супроводжував спікера у славетному Батурині, пан Разумков побував у Гетьманській фортеці та в палаці Кирила Розумовського.

 

«Обговорили питання завершення реконструкції Цитаделі Гетьманської фортеці - проєктно-кошторисна документація та експертиза є. В наступному році це стане одним з об’єктів «Великого будівництва», - повідомив керівник Чернігівщини.

 

 

Водночас, Національний заповідник «Гетьманська столиця» також повідомляє, що Дмитро Разумков, Андрій Прокопенко та кілька народних депутатів також поклали квіти до Пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року, вшанувавши їх пам’ять.

 

Нагадаємо, що масштабна реконструкція унікальної історичної спадщини Батурина була розпочата за часів президентства Віктора Ющенка. У ті роки було проведено більшу частину робіт, а місто Батурин стало цікавим для туристів з усієї України.

 

Як повідомляла "УМ", черкащани, які є свідками відбудови згорілого 5 років тому обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, здивовані тим, що цей довгобуд приписали до «Великого будівництва».