У Львові спаплюжили фарбою Монумент Слави (фото)

13:12, 02.06.2017
У Львові спаплюжили фарбою Монумент Слави (фото)

Фрагменти Монументу Слави облили червоною фарбою.

Скульптурні і барельєфні фрагменти Монументу Слави облили червоною фарбою по вулиці Стрийській у Львові у п’ятницю.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Львівській області.

 

"Сьогодні, 2 червня, о 9.30 до поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Стрийській у Львові невідомі облили червоною фарбою Монумент Слави. На місце події скеровано наряд поліції, а також слідчо-оперативну групу", - розповіли правоохоронці.

 

Наразі на місці працюють правоохоронці, які встановлюють обставини події та причетних до неї осіб. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

 

 

Водночас користувач Facebook  Іван Кривий написав, що «якщо у Львові "ламають списи" довкола Монумента Слави - чекай провокацію, адже суперечка - лише фон для ефектних та провокуючих рішень».

 

На світлинах, оприлюднених паном Кривим, можна побачити, що невідомі вандали також написали білою фарбою слово «Окупація».

 

 

«Для того, щоб фарба, яка трансформується у факт приниження пам'яті і неуміння виходити з суперечливих ситуацій цивілізовано, ставала ударом по нашому містові, нашій країні, по нашому народові. Тому сьогодні вранці провокатори, імовірно, під покровом ночі створили "картинку", що тут живуть неадекватні люди», - констатує Іван Кривий.

 

На його думку, провокаторам не вдасться розхитати місто Львів. Він також цікавиться: чи відремонтувала місцева влада камери відеонагляду навколо Монументу Слави?