Мобілізація: на Полтавщині скаржаться на недовіру українців до ТЦК

19:45, 21.03.2024
Мобілізація: на Полтавщині скаржаться на недовіру українців до ТЦК

Роман Істомін під час брифінгу. (poltava.to/)

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін бідкається, що мобілізація на території регіону сповільнюється через недовіру до представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

На його думку, сталося це через вплив російської ІПСО, мовляв, пропагандисти поширюють фейки про мобілізацію в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Істомін сказав під час брифінгу, передають «Новини Полтавщини» у четвер.

 

Зокрема, коментуючи нещодавнє відео на якому, нібито, представник ТЦК побив людину на вулиці, речник заявив, що чоловік у військовій формі не має відношення до військкомату. А сама бійка між військовим та цивільним сталася через ревнощі до жінки. 

 

«За допомогою фейків, інтерпретацій та маніпуляцій створюються і наповнюються меседжі. Наприклад, "ТЦК - корупціонери", "ТЦК викрадають людей" ,"ТЦК б’ють людей що на вулицях, що в приміщеннях ТЦК", "ТЦК відправляють людей одразу на фронт". Це меседжі ще з початку повномасштабного вторгнення», - каже Істомін.

 

Представник ОТЦК додав, що наразі подібні фейки почали зустрічатись набагато рідше, втім, деякі громадяни продовжують в них вірити. Водночас меседжі провокують недовіру до військовослужбовців й представників ТЦК. Це, зі свого боку, викликає конфлікти під час перевірки документів.

 

«Конфліктні ситуації є проявом того, що одна частина суспільства йде проти іншої. Відбувається розкол суспільства. Це один з найголовніших напрямків роботи російських ІПСО», - пояснив речник.

 

Як повідомляла «УМ», днями омбудсмена Дмитра Лубінця обурило жорстке незаконне затримання волонтера Кирила Тарана у Львові, якого вже за кілька годин, вночі відправили на полігон на Рівненщині.