Українці круто билися завжди - розвідник спецпідрозділу «Кракен» Вікінг

16:16, 27.01.2024
Українці круто билися завжди - розвідник спецпідрозділу «Кракен» Вікінг

Командир саперів спецпідрозділу ГУР «Кракен» Євген з позивним «Вікінг».

Командир саперної служби спецпідрозділу ГУР Міноборони «Кракен» Євген з позивним «Вікінг» з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну боронив Харків. Брав участь в операції зі звільнення Харківщини.

 

Український доброволець розповів про те, як ставиться до мобілізації, полонених росіян, бої за Україну і що буде, коли закінчиться війна.

 

Як інформує Україна молода, про все це «Вікінг» повідомив у ексклюзивній розмові для проекту «Зе Інтерв’юер», передає ГУР Міноборони.

 

Зокрема, воїн розповів про свій бойовий шлях, описав епізоди оборони Харкова та бої за звільнення області від російських окупантів.

 

«Там було все ― авіабомби, гелікоптери, літаки, всі калібри артилерії, і прямий стрілецький бій», ― пригадав «Вікінг» битву за Вільхівку.

 

Також воїн поділився думками про актуальні питання російсько-української війни, зокрема про мобілізацію та повістки, які роздають у спортзалах та на вулицях. Зокрема, чи ефективні такі бійці та що потрібно змінити.

 

«Справа не у мобілізації, а в підготовці новобранців», - наголосив він.

 

І додав, що ефективність військового залежить від комплексу факторів: «Ти будеш нормальним бойовим дієвим військовим, коли в тебе зійдеться фарт, твої навички, тобто твої знання на професійному рівні, а також самоконтроль. Коли це все “одружиться”, в одному котлі перевариться, тоді це буде працювати».

 

«Вікінг» вважає, що українці завжди билися дуже круто протягом своєї історії. І навів приклади, що навіть за радянських часів, в роки Другої світової війни українці проявили себе як вправні і мужні воїни, а не якісь «непрофесійні аборигени».

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське диво-2022 створено не генералами та політиками