Умєров доручив перевірити причини трагедії 128-ї бригади на Запоріжжі

01:03, 05.11.2023
Умєров доручив перевірити причини трагедії 128-ї бригади на Запоріжжі

128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада зазнала значних втрат. (facebook.com/brigade128)

Міністр оборони Рустем Умєров офіційно підтвердив втрати 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади внаслідок російського удару ракетою "Іскандер-М" в селі Зарічне під Запоріжжям.

 

Він також висловив співчуття родинам загиблих воїнів, серед яких було чимало офіцерів і доручив провести перевірку обставин трагедії.

 

Адже усі загиблі і поранені зібралися у прифронтовому селі за наказом командування на церемонію нагородження у День ракетних військ і артилерії.

 

Як інформує Україна молода, свої співчуття Рустем Умєров оприлюднив у соцмережах в ніч на неділю.

 

«Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

 

Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

 

Наш ворог — підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів»,

 

Водночас, у Статкомі ЗСУ, реагуючи на суспільний резонанс, зазначили:

 

«Противник вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.

 

Наразі триває з’ясування обставин. Збройні Сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія».

 

Зауважимо, що за неофіційними даними йдеться про понад 20 загиблих, більшість з яких - офіцери. Також багато поранених, зокрема і серед цивільних.

 

Один із загиблих – колишній очільник Хмельницького обласного ТЦК та СП полковник Володимир Возний, який приїхав на церемонію нагородження. Його загибель офіційно підтвердило керівництво Кам’янець-Подільської районної ради та Хмельницької ОВА.

 

Як повідомляла «УМ», раніше про смертельне шикування артилеристів 128 огшбр стало відомо з соцмереж. Одним з перших про це повідомив військовий «Каспер», який воює поруч з бійцями 128-ї бригади.

 

Згодом про жахливу трагедію поінформував і громадський активіст та волонтер Сергій Стерненко.