Митрополит Сумський і Охтирський назвав українську владу «звіром»

11:13, 24.10.2023
Митрополит Сумський і Охтирський назвав українську владу «звіром»

Представник московського попівства митрополит Євлогій закликає вірян до готовності перейти в катакомби

Митрополит Євлогій, представник Української Православної Церкви Московського Патріархату, вважає Зеленського "звіром" і скаржиться на гоніння.

 

Проросійський піп заявив, що українська влада веде боротьбу проти святих і прагне їх перемогти. Він закликав вірян розглядати можливість "переходу в катакомби" та продовжувати свою місію навіть у випадку конфіскації храмів. 

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у своєму зверненні.

 

«Атеїсти визначають канонічний статус Української православної церкви. А ось це той звір, який був поранений 1988 року. Всі ці атеїсти пробували дзявкати, як Моська на Слона, на церкву, але на них ніхто не звертав уваги. А тепер смертельна рана цього червоного звіра зцілилася і червоному звіру дано вести війну зі святими та перемогти їх. 

 

І от саме зараз це відбувається, ці люди, не віруючі, не церковні визначають канонічний статус нашої церкви. Ми самостійні незалежні ні від якого центру церква. Наш центр не в Москві, не в Римі, не в Стамбулі, а в Києві. Ми така ж церква, які й інші церкви православного світу. Ці люди, не віряни (українська влада) визначають канонічний статус нашої церкви. Комусь хочеться вести війну всередині країни, яка і так воює. І визначають ворога, і цим ворогом призначили нас (УПЦ МП), – сказав священник.

 

Також митрополит Євлогій порівняв сучасну Україну з Радянським Союзом через нібито «гоніння на віру». Крім того, митрополит Євлогій закликав вірян «переходити в катакомби» та «продовжувати свою місію, якщо храми заберуть».

 

Варто зазначити, що коментарі під відео вимкнені, аби обурені віряни не змогли висловити своє ставлення до архієрея Московської церкви та його висловлювань.

 

Нагадаємо, митрополит Сумський і Охтирський Євлогій (УПЦ МП) на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну видав розпорядження, згідно з яким має бути припинено традиційне поминання патріарха московського на всіх богослужіннях у всіх храмах єпархії. Однак згодом священнослужитель «передумав» і попросив вибачення у патріарха російської церкви.

 

До слова, у Києві на Подолі, в церкві Миколи Чудотворця досі розміщені портрети російських імперіалістів. Йдеться про зображення адмірала Федора Ушакова та генерал-губернатора Москви Сергія Романова.

 

Як повідомляла УМ, у Києві прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся 19 жовтня 2023 року з представниками Всеукраїнської Ради Церков. Обговорені були ключові питання співпраці з релігійними організаціями у боротьбі проти російської агресії.