Комбат Віталій Баранов «Біба» заслуговує на звання Герой України - петиція

14:19, 13.10.2023
Комбат Віталій Баранов «Біба» заслуговує на звання Герой України - петиція

Віталій Баранов помер на командному пункті на Донецькому напрямку. (Фото з відкритих джерел)

Створено петицію, якою звертаються до Президента Зеленського присвоїти звання Герой України (посмертно) командиру 206-го батальйону Територіальної Оборони "кіборгу" Віталію Баранову. Він віддав своє життя в боротьбі проти російських окупантів на Донецькому напрямку.

 

Як інформує Україна молода, відповідну петицію зареєстровано на сайті Офісу Президента.

 

"Учасник Революції Гідності. Після окупації Криму та вторгнення в Україну російських збройних сил пішов до Збройних сил України та став на захист Батьківщини. У вересні 2014 року був мобілізований до 90-го окремого аеромобільно-десантного батальйону на посаду помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. Батальйон виконував бойове завдання в Донецькому аеропорту та на околиці Донецька – Опитне, Водяне, Піски. 

 

Із 22 січня 2015 року очолив командування батальйоном. 25 вересня 2015 року був демобілізований у запас Збройних сил України. Працював помічником голови Товариства сприяння обороні України. Очолював всеукраїнську громадську організацію "Об’єднані війною. 90-й батальйон". У 2015 році працював у ТСО України. Створив громадську організацію, яка опікувалась колишніми "кіборгами", - йдеться в тексті петиції.

 

Із серпня 2022 року Баранов командував 206-м окремим батальйоном територіальної оборони 241 ОБрТрО Збройних сил України, пройшов Миколаївщину і Херсонщину, північ Харківщини, двічі – Бахмутський напрямок (лютий-березень та вересень-жовтень 2023).

 

Віталій  Баранов загинув під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.  За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку нагороджений орденами Богдана Хмельницького III ступеня (10 жовтня 2015 року) і ІІ ступеня (12 жовтня 2016 року), підсумували у петиції.

 

Як повідомляла УМ, не витримало серце командира 206-го батальону ТРО підполковника Віталія Баранова - він назавжди залишився на своєму командному пункті...

 

Він був кадровим військовим, сапером, займався розмінуванням і отримав звання підполковника, статус учасника бойових дій і звільнився у запас ще задовго до початку російського вторгнення у 2014-му році. Всі пільги та пенсія у нього були. Але він служив не за пільги.

 

Відомий «кіборг» підполковник Збройних сил України Віталій Баранов (позивний "Біба") помер 8 жовтня у віці 56 років. Він захищав Донецький аеропорт, а після початку повномасштабної війни очолив один з підрозділів тероборони - 206-й батальйон.