ЗСУ зайняли частину Опитного під Авдіївкою і ведуть бої за селище

21:03, 10.09.2023
ЗСУ зайняли частину Опитного під Авдіївкою і ведуть бої за селище

Українські військові зуміли закріпитися у Опитному. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Сили оборони провели блискучу операцію та зайняли частину селища Опитне під Авдіївкою на Донеччині.

 

Від Опитного до Донецького аеропорту близько 3,5 км

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону в неділю, 10 вересня.

 

За його даними, захисники України зайняли частину селища Опитне Покровського району та зуміли закріпитись на нових позиціях.

 

«Два дні тому, коли російські військові штурмували позиції на півночі міста, українські військові провели блискучу операцію та зайняли частину Опитного. Вони там змогли закріпитись. Зараз тривають бої в самому населеному пункті. Сподіваюся. Селище  невдовзі буде повністю під контролем України», – сказав голова МВА.

 

За його словами, цей успіх дуже суттєвий, а «ворог трохи проспав цей південний напрямок, вони не чекали звідти наступу».

 

Пан Барабаш додав, що протягом 9 вересня окупанти завдали 16 масованих обстрілів по Авдіївській громаді та понад 200 разів обстріляли позиції Сил оборони на Авдіївському напрямку.

 

Зауважимо, що за даними Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські Сили оборони продовжують утримувати ініціативу та проводять штурми. Також ЗСУ мають ініціативу на Мар’їнському та Шахтарському напрямках, триває наступ на півдні.

 

 

Як повідомляла «УМ», американський генерал Марк Міллі вважає, що погодні умови дадуть змогу українським військовим продовжувати активні наступальні дії ще протягом 30-45 днів.