Хейтер військових Роман Заволока арештований на два місяці

13:55, 01.09.2023
Хейтер військових Роман Заволока арештований на два місяці

Фітнес-тренер Роман Заволоцький залишиться за ґратами через скандальну поведінку (Фото Суспільне)

1 вересня у Полтаві суд прийняв рішення про обрання запобіжного заходу фітнес-тренеру та блогеру Роману Заволоці у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб через образи, висловлені ним в адресу військових та плювок  у ветерана війни. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне».

 

Про тримання під вартою для фітнес-тренера клопотали прокурори. Натомість захисниця полтавця просила призначити запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою.

 

Сам Заволока під час засідання намагався плутано пояснити, що виступає проти "людей у владі корупційних" та переконував, що ненавидить країну-агресора.

 

Заволоку підозрюють за двома статтями: частинами першою та другою статті 435-1 ― "Образа честі і гідності військовослужбовця" та "Виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця"; частиною другою статті 345 ― "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

 

Санкція передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

26 серпня Заволока зі своїм товаришем кепкували із тремтячих рук військового Олександра Мацька, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому "Ти придурок, сам попався на крючок". 

 

Блогер сам опублікував відео своєї поведінки із представниками військкомату, де у кінці він плює у військового та відходить.

 

Заволока відомий тим, що публікує у соцмережах відео, де він ображає співробітників військкомату та військових. 

 

Як повідомляла УМ, 29 серпня правоохоронці затримали Заволоку, також було відкрито провадження щодо дій фітнес-тренера.