Комендантська година: ПЦУ відмовилась від різдвяної служби

18:45, 02.01.2023
Комендантська година: ПЦУ відмовилась від різдвяної служби

Керівництво ПЦУ не чекатиме на вірян у Різдвяну ніч. (Фото ПЦУ)

Православна церква України не проводитиме всенічне богослужіння на Різдво Христове з 6 на 7 січня під час комендантської години.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря у коментарі УП.

 

«Ми не мали такого звичаю ніколи, щоби в це свято вночі служити - так служиться лише раз на рік, на Великдень, бо це приписане традицією - розпочинати опівночі»,- повідомив Зоря.

 

Речник ПЦУ додав, що розклад різдвяного богослужіння буде звичайний, як для всіх свят і неділь.

 

У Нацполіції повідомили, що працівників поліції наблизять до території храмів під час святкування православними вірянами Різдва Христового та контролюватимуть, щоб усі дотримувались комендантської години. Також на новорічні свята збільшать кількість патрулів.

 

«Звісно, що все буде з дотриманням комендантської години. Ми посилимо патрулі, як будуть наближені до релігійних споруд»,- повідомили у відомстві.

 

Також під час святкування Різдва працюватиме цілодобовий ситуаційний центр поліції, який реагуватиме на різні повідомлення та звернення громадян.

 

У новорічну ніч у Києві не скасовували комендантську годину.

 

В Івано-Франківській області на період новорічних та різдвяних свят тривалістькомендантського часу скоротять, заявив заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин. З 31 грудня 2022 року по 10 січня 2023 року комендантська година триватиме з 00:00 до 5:00. Таке рішення було ухвалено на засіданні Ради оборони області. З 11 січня 2023 року тривалість комендантської години знову стане як раніше – з 23:00 до 5:00 ранку.

 

Українська греко-католицька церква вважає, що під час реформи церковного календаря треба змінювати дату святкування не тільки Різдва, а й багато інших, тобто всіх дат нерухомих свят у літургійному році.

 

Як повідомляла УМ, в додатку «Дія» завершилос голосування про дату святкування Різдва. Загалом участь у голосуванні взяли 1 531 253 людини.