У Черкаській лікарні помер скалічений 7-річний Андрійко, так і не прийшовши до тями

10:37, 06.09.2021
У Черкаській лікарні помер скалічений 7-річний Андрійко, так і не прийшовши до тями

Бідолашна дитина 12 днів боролася за життя. (Фото автора)

Вчора о 18 годині у Черкасах в обласній дитячій лікарні помер скалічений 7-річний Андрійко. Про це повідомив директор цього лікувального закладу  Микола Кондрацький.

 

Ця бідолашна дитина 12 днів боролася за життя, але дива, на яке так сподівалися не лише черкащани, але й самі лікарі, які робили все можливе аби врятувати малого, не сталося.

 

Хлопчика доставили до лікарні ще 24 серпня з ознаками мозкової коми третього ступеня. Унього були дуже важкі травми – гематома головного мозку, пошкоджені вуха і губа,  пролежні.

 

Баба хлопчика – 51-річна Вікторія Лясова, якій невістка залишила свого сина від першого шлюбу, бо поїхала на операцію до Києва,   стверджувала, що буцімто хлопчик упав з купи цегли, що його покусали собаки.

 

Нагадаємо, що першим про трагедію з дитиною повідомив колишній народний депутат України, нині депутат Черкаської обласної ради Олег Петренко.

 

За його словами, судячи з пролежнів дитина  кілька днів булабез свідомості. Самі «доглядальники», наголошує Олег Петренко, проблемні для всього центрального черкаського кварталу. І не один рік. Не так давно у них у дворі жили 15 алабаїв, тероризували сусідів й страшенно покусали жінку. Собак у цієї сімейки вилучили, але вони завели купу менших чотирилапих.

 

«І от – нова трагедія. Але тут винні не собаки, а нелюди, які були хлопчику за рідних», – обурюється Олег Петренко.

 

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження проти діда й  баби. Бо вони не надали вчасно допомогу малому онукові. Обоє нині судом загратовані на 2 місяці.

 

Нині правоохоронці ведуть слідство, проводять судово-медичніекспертизи, аби встановити хто насправді скалічив дитину і довів її до смерті. 

 

Водночас у Черкаській обласній лікарні кажуть, що у Андрійка були переважкно гематоми та садна,  а відбитків собачих зубів не було.