Василь Островський зі Львова загинув від кулі снайпера

12:52, 19.08.2021
Василь Островський зі Львова загинув від кулі снайпера

Василь Островський захищав Україну в лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. (Фото з ФБ-сторінки Христини Замули та Василя Островського)

Командир мотопіхотного відділення 24-ї бригади Василь Островський загинув від кулі ворожого снайпера на Луганщині у четвер, 19 серпня.

 

Захиснику України був 41 рік, він мешкав у Львові.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила голова Львівської райдержадміністрації Христина Замула у четвер.

 

«Сьогодні вранці в зоні проведення бойових дій (ООС) від кулі снайпера загинув мешканець міста Львова військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Островський Василь Степанович, 1980 року народження», - повідомила голова РДА.

 

Відомо, що у загиблого захисника залишився син.

 

Львівська райдержадміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом 24 ОМБр імені Короля Данила повідомила, що Василь Островський загинув поблизу Новолександрівки під час виконання бойового завдання.

 

 

«Василь знаходився на бойовому чергуванні і саме у цей момент ворожий снайпер смертельно поранив його.

 

Побратими та командування підрозділу, де старший солдат Островський проходив службу вже два з половиною роки, згадують його як сміливого, порядного, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, гарного воїна, який завжди проявляв розумну ініціативу та був надійною підтримкою для своїх командирів та товаришів», - написали бойові побратими з королівської бригади.

 

 

Водночас, волонтерка Галина Дерев’янко написала, що «це була надзвичайна людина з великим, наповненим любові серцем, який любив людей, своїх рідних, а особливо свого сина».

 

«Спи спокійно друже, ти справді, справжній і надійний друг, з яким було не страшно навіть у бою. Незважаючи на ті труднощі, які випали на твою долю, ти ніколи не жалівся на життя і не здавався, а як справжній боєць йшов до кінця. Ти справжній Герой, який не жалів себе і любив Україну!», – написала пані Дерев’янко.

 

 

Зауважимо, що Василь Островський – четверта бойова втрата української армії в серпні.

 

Як повідомляла "УМ", старший солдат 28-ї бригади Артем Мазур загинув від кулі ворожого снайпера в районі відповідальності ОТУ «Схід» у понеділок.