Побиття журналіста Кужельного: нападникам повідомили про підозру

08:26, 16.08.2021
Побиття журналіста Кужельного: нападникам повідомили про підозру

Нападники вибачаються перед журналістом Олександром Кужельним біля станції метро Арсенальна. (Фото: Букви)

Двом молодикам, які побили журналіста Олександра Кужельного під час акції Нацкорпусу в суботу, повідомили про підозру.

 

Як повідомляє УМ, про це інформує поліція Києва.

 

Зазначається, що нападниками виявилися львів’яни, 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції «Зупинимо капітуляцію».

 

«У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України, слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину», - повідомляє поліція столиці.

 

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів.

 

За скоєне фігуранам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

 

Також співробітники поліції встановлюють роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

 

«Окрім того, наголошуємо: вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку. Також нагадуємо, що членство в будь-яких громадських формуваннях чи політичних організаціях не звільняє від відповідальності за скоєння правопорушення», - констатують правоохоронці.

 

Видання "Букви" повідомляє, що двох нападників знайшли після втручання лідера Нацкорпусу Андрія Білецького і буквально зняли з поїзда на Львів. Вони не належать до Нацкорпусу, втім, їх привезли вибачатися перед журналістом, а потім передали поліції.

 

Як повідомляла «УМ», після нападу на журналіста Кужельного керівництво Нацкорпусу вибачилося перед журналістом і заявило, що нападників «вже покарано».

 

Із постраждалим зустрівся лідер Нацкорпусу Андрій Білецький.

 

Також поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції під час сутичок з активістами Нацкорпусу на Банковій: тоді 7 поліцейських отримали опіки очей, а декілька нацгвардійців - травми.