Патріарх Олександрійський і всієї Африки підтримує розбудову автокефальної ПЦУ

19:41, 14.08.2021
Патріарх Олександрійський і всієї Африки підтримує розбудову автокефальної ПЦУ

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ і митрополит Київський і всієї України Епіфаній. (Фото ПЦУ)

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ висловив рішучу підтримку справі розбудови автокефальної Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Феодор заявив під час особистої зустрічі з Епіфанієм на острові Імврос (Туреччина), що в Егейському морі.

 

Обидва Предстоятеля прибули сюди з нагоди святкування 60-ліття рукоположення Вселенського патріарха Варфоломія на диякона.

 

Епіфаній і Феодор ІІ провели зустріч вже після святкових заходів у суботу, передає пресслужба ПЦУ.

 

Митрополит Київський подякував Патріарху Феодору за братню любов і підтримку та на пам‘ять про співслужіння подарував набір панагій і книгу про становлення Помісної Церкви.

 

У відповідь Папа і Патріарх Феодор висловив автокефалії ПЦУ свою підтримку:

 

 «Як другий і апостольський престол ми послідували рішенню Вселенського Патріархату, першого серед Предстоятелів, і рішуче підтримуємо Ваше Блаженство, як Предстоятеля, бажаючи Вам всіляких успіхів».

 

На пам‘ять про співслужіння Патріарх подарував Предстоятелю ПЦУ панагію із зображенням втечі Святої Родини до Єгипту.

 

«Ми знаємо, що Україна зберігається у Вашому люблячому серці та завжди будемо раді прийняти Вас, Блаженнійший владико, у нас», – підкреслив митрополит Епіфаній, запрошуючи Феодора ІІ до України.

 

Як повідомляла «УМ», Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять урочисту літургію під відкритим небом на території Софійського собору в Києві 22 серпня.

 

Напередодні троє Предстоятелів - Вселенський патріарх Варфоломій, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужили  урочисту Божественну літургію в Успенському храмі на острові Імврос.